Masownica próżniowa 600L 300kg...
Masownica próżniowa 600L 300kg...
Masownica próżniowa 600L 300kg...
Masownica próżniowa 600L 300kg...
0123

Masownica próżniowa 600L 300kg przemysłowa peklarka do mięsa

22 899,00 zł Brutto.

Model: VM-300

Produkt fabrycznie nowy

Opis

Masownica próżniowa posiada pompę wytwarzającą podciśnienie, które sprzyja procesowi uplastyczniania i masowania mięsa. Obrabianie mięsa w próżni umożliwia szybsze oraz zwiększone wchłanianie solanki peklującej, przypraw, marynat. Masowane mięsa stają się soczyste i kruche. Masowanie mięśni odbywa się w zamkniętym bębnie masownicy przez obsypywanie grawitacyjne.

Wszystkie części masownicy, w tym: poszycie, rama, obudowa oraz części, które w trakcie pracy mają styczność z jedzeniem wykonane zostały ze stali kwasoodpornej.

Przemysłowa masownica podciśnieniowa to urządzenie służące do peklowania, masowania i skruszania mięsa. Jest to niezbędne wyposażenie dla masarni, dostawców i producentów żywności, stołówek i innych firm zajmujących się przetwarzaniem mięsa.

Masownica podciśnieniowa umożliwia szybkie i równomierne wprowadzanie peklosoli do mięsa, poprawiając jego smak, kolor, soczystość i trwałość. Masowanie i skruszanie mięsa zwiększa jego miękkość, rozluźnia włókna mięśniowe i ułatwia wchłanianie peklosoli. Masownica podciśnieniowa działa w warunkach podciśnienia, co zapobiega utracie wody i składników odżywczych z mięsa, a także hamuje rozwój bakterii i pleśni.

Masownica podciśnieniowa jest łatwa w obsłudze i czyszczeniu, posiada automatyczny system sterowania i zabezpieczeń. Masownica podciśnieniowa pozwala na oszczędność czasu, energii i surowców, a także poprawia jakość i wydajność produkcji mięsnej.

Urządzenie jest ciche, ekonomiczne i bardzo wydajne!

Masownica próżniowa dedykowana dla mniejszych oraz większych zakładów mięsnych i masarskich. Idealna do: peklowania, marynowania, macerowania, aromatyzowania, spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu, ryb, owoców morza (w częściach lub w całości).

Programowalny panel sterowniczy z cyfrowymi odczytami oraz z precyzyjnym manometrem.

Konstrukcja ze specjalnie ukształtowanym wnętrzem zapewnia stabilną oraz higieniczną pracę.

Proporcje bębna i jego ukształtowanie pozwalają obrabianemu mięsu zachować właściwą strukturę, szczególnie pożądaną przez wszystkich miłośników wysokiej jakości przetworów mięsnych.

Szczegóły produktu

Moc:
3000 W
Napięcie:
400 V
Pojemność:
600 L
Waga:
320 kg
Długość:
1420 mm
Wysokość:
1580 mm
Szerokość:
1050 mm
Średnica gardzieli (wylot):
380 mm
Ilość obrotów bębna:
8 obr/min
Pojemność robocza:
300 kg
Podciśnienie (regulacja poziomu próżni):
0.04 - 0.08 Mpa

Koszt dostawy

Przewoźnik Informacje Cena
Kurier - przedpłata na konto 1-2 dni robocze 700,00 zł
Kurier - płatne przy odbiorze 1-2 dni robocze 750,00 zł
Odbiór osobisty towaru skontaktuj się z nami wcześniej Darmowa

Zobacz także

Informujemy wszystkich naszych klientów o aktualizacji polityki prywatności, uwzględniającej nowe przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, zwanego dalej RODO. Dodatkowo informujemy, że nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.