Masownica próżniowa 100L 50kg...
Masownica próżniowa 100L 50kg...
Masownica próżniowa 100L 50kg...
0121

Masownica próżniowa 100L 50kg przemysłowa peklarka do mięsa

14 999,00 zł Brutto.

Model: VM-50

Produkt wyprodukowany zgodnie z normami UE, posiada znak CE, deklaracje zgodności WE, atest SANEPID-u. Pulpit sterowniczy oraz zabezpieczenia zgodne z wymogami BHP.

Produkt fabrycznie nowy

Opis

Masownica próżniowa posiada pompę wytwarzającą podciśnienie, które sprzyja procesowi uplastyczniania i masowania mięsa. Obrabianie mięsa w próżni umożliwia szybsze oraz zwiększone wchłanianie solanki peklującej, przypraw, marynat. Masowane mięsa stają się soczyste i kruche. Masowanie mięśni odbywa się w zamkniętym bębnie masownicy przez obsypywanie grawitacyjne.

Wszystkie części masownicy, w tym: poszycie, rama, obudowa oraz części, które w trakcie pracy mają styczność z jedzeniem wykonane zostały ze stali kwasoodpornej.

Masownica podciśnieniowa do peklowania, masowania, skruszania mięsa to urządzenie, które umożliwia szybkie i efektywne przygotowanie mięsa do dalszej obróbki. Masownica działa na zasadzie tworzenia podciśnienia w komorze, w której umieszcza się mięso z marynatą lub solanką. Pod wpływem podciśnienia pory mięsa się otwierają i lepiej wchłaniają płyn, co poprawia smak, kolor i konsystencję produktu. Masownica może również masować i skruszać mięso, co zwiększa jego miękkość i soczystość. Masownica jest przydatna dla masarni, restauracji, stołówek i innych miejsc, gdzie potrzebna jest duża ilość dobrze przyrządzonego mięsa.

Zalety masowania, peklowania i skruszania mięsa to:

•  Lepsze wykorzystanie surowca i zmniejszenie strat wagowych

•  Zwiększenie trwałości i jakości produktów mięsnych

•  Poprawa walorów smakowych, zapachowych i wyglądu mięsa

•  Ułatwienie procesu krojenia, pieczenia i smażenia mięsa

•  Zwiększenie zadowolenia klientów i możliwość oferowania różnorodnych potraw

Urządzenie jest ciche, ekonomiczne i bardzo wydajne!

Masownica próżniowa dedykowana dla mniejszych oraz większych zakładów mięsnych i masarskich. Idealna do: peklowania, marynowania, macerowania, aromatyzowania, spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu, ryb, owoców morza (w częściach lub w całości).

Programowalny panel sterowniczy z cyfrowymi odczytami oraz z precyzyjnym manometrem.

Konstrukcja ze specjalnie ukształtowanym wnętrzem zapewnia stabilną oraz higieniczną pracę.

Proporcje bębna i jego ukształtowanie pozwalają obrabianemu mięsu zachować właściwą strukturę, szczególnie pożądaną przez wszystkich miłośników wysokiej jakości przetworów mięsnych.

Szczegóły produktu

Moc:
2,25 kW
Napięcie:
400 V
Pojemność:
100 L
Waga:
75 kg
Długość:
1000 mm
Wysokość:
950 mm
Szerokość:
550 mm
Średnica gardzieli (wylot):
380 mm
Ilość obrotów bębna:
8 obr/min
Pojemność robocza:
40 kg
Podciśnienie (regulacja poziomu próżni):
0.04 - 0.08 Mpa

Koszt dostawy

Przewoźnik Informacje Cena
Kurier - przedpłata na konto 1-2 dni robocze 180,00 zł
Kurier - płatne przy odbiorze 1-2 dni robocze 220,00 zł
Odbiór osobisty towaru skontaktuj się z nami wcześniej Darmowa

Informujemy wszystkich naszych klientów o aktualizacji polityki prywatności, uwzględniającej nowe przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, zwanego dalej RODO. Dodatkowo informujemy, że nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.