Podział mebli gastronomicznych.

Mogłoby się wydawać, że głównymi elementami wyposażenia zakładów gastronomicznych, są urządzenia do przygotowywania posiłków. Z pewnością, lecz oprócz nich równie ważną role odgrywa samo jego umeblowanie. Meble wykorzystywane zarówno na zapleczu jak i w centrum kuchni, spełniają wiele zadań, przez co muszą być solidne, funkcjonalne oraz trwałe. Codziennie narażane są na ciężką, długotrwałą pracę w ciężkich warunkach, jak duża wilgotność czy wysoka temperatura. Ze względu na kontakt mebli z żywnością oraz podwyższonym poziomem higieny, meble wykonane są z nierdzewnej stali. Ich elementy połączone są precyzyjnie, przez co nie musisz martwić się o wnikanie pozostałości potraw, w trudno dostępnych miejscach.

Szafy i stoły.

Stoły to podstawowe wyposażenie zakładów gastronomicznych. Posiadają wiele zastosowań, lecz niezaprzeczalnie podstawowym z nich jest przygotowywanie potraw. Możemy go użyć również do przechowywania podstawowych akcesoriów kuchennych lub przypraw. Zależnie od doboru modelu stoły posiadają dodatkowe blaty, wmontowane półki czy też wysuwane szuflady. Dzięki temu zapewniamy sobie szybki i łatwy dostęp do codziennie wykorzystywanych akcesoriów. Szafy, półki czy regały to równie ważne elementy w kuchni. Zależnie od preferencji, możemy zaopatrzyć się w te wolnostojące lub podwieszane. Ich zadaniem jest przechowywanie elementów, do których dostęp powinien być nadzwyczaj prosty.

Meble do zmywania, okapy i wózki.

Każdy to posiada zakład gastronomiczny bądź interesuję się tą dziedziną wie, że w jej skład wchodzi również pomieszczenie do zmywania. W elementy jego umeblowania wchodzą zmywaki, umywalki, które również wykonuję się za pomocą stali nierdzewnej. Okapy są elementem oczyszczającym powietrze w zakładach. Mogą pracować będąc podłączonymi bezpośrednio do wentylacji bądź oczyszczać za pomocą wmontowanych filtrów. Gastronomiczne wózki świetnie sprawdzą się w transporcie artykułów spożywczych, potraw a także naczyń. Wybór odpowiedniego wyposażenia zakładu może okazać się problematycznym dlatego każda decyzja powinna być przemyślana lub skonsultowana ze specjalistą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *