Mikser planetarny to urządzenie pozwalające na oszczędność czasu w zakładach gastronomicznych. Idealnie sprawdza się w cukiernictwie oraz jako wyposażenie standardowych kuchni. Jego sprawne i skuteczne działanie, to zasługa planetarnego obrotu urządzenia, czyli obrotom wokół własnej osi. Dodatkowo, kwasoodporne końcówki, pracują wokół ścian misy, zapewniając dokładne wymieszanie wszystkich składników.
Maszyna potrafi w ekspresowym tempie wymieszać dotąd osobne produkty w spójną, gładką, jednolitą masę, pozbawiając ją grudek. O ile w domu można poświęcić więcej czasu na przygotowanie ciasta idealnego – tak w przemyśle cukierniczym często tego czasu brakuje.
Większość cukierni, oferujących szeroki asortyment wypieków, posiada sprzęt zastępujący pracę ludzką. Mikser planetarny ubije ciasto dużo szybciej, dokładniej, dodatkowo – zachowując czystość i oszczędzając nakłady pracy pracowników. Mikser zadba również o odpowiednie napowietrzenie ciasta, co jest bardzo istotne podczas wytwarzania najwyższej jakości produktów.
Oprócz ubijania ciast, miksery idealnie mieszają tortowe masy oraz ubijają białka jaj. Urządzenie zastępuję parę rąk co umożliwia nam skupienie swojej uwagi na innej czynności. Pozwala to na znaczne zaoszczędzenie czasu oraz usprawnienie pracy całego zakładu.
Dużą zaletą mikserów planetarnych są kompaktowe wymiary oraz ich ogromna funkcjonalność (kilka trybów, różne końcówki – każda pełniąca inną funkcję). W naszej ofercie posiadamy szeroki asortyment tego typu urządzeń: dzieże o pojemności od 5 do 60L zależne od potrzeb produkcyjnych. Poza tym dzięki temu, że posiadają stylowy i nowoczesny wygląd pięknie prezentuje się w każdej kuchni!
Cukiernia i mikser planetarny to nieodłączne elementy niosące za sobą efekt ciasta idealnie wyrobionego, przy zachowaniu czystej powierzchni. To także zaoszczędzenie czasu i duże zadowolenie klientów.